Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Aλλαγές στην ΠΟΕΠΛΣ

Σημαντικές αλλαγές φαίνεται ότι προκύπτουν στην ΠΟΕΠΛΣ . Το συνέδριο του Αιγίου το προσεχές Σαββατοκύριακο θα αποτελέσει το τέλος μίας εποχής που αν και είχε φέρει πολλά θετικά στο Λιμενικό Σώμα και στα στελέχη του ,στο τέλος κούρασε ,ξέφτισε και προκάλεσε δυσλειτουργία στο συνδικαλιστικό μας κίνημα .
Οι μεταθέσεις ,η απώλεια 2500 οργανικών θέσεων ,τα δεινά του Καλλικράτη, οι μονομερείς ευνοϊκές ασφαλιστικές ΄ ΄ διευκολύνσεις ΄΄, ο διαχωρισμός των ασφαλισμένων σε ευνοημένους και αδικημένους έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στους συναδέλφους. Η αδιαφορία της ηγεσίας της Ομοσπονδίας για τα φλέγοντα ζητήματα των συναδέλφων οδήγησε στην αλλοίωση του ρόλου του συνδικαλισμού που ως αποτέλεσμα είχε την διαρκή ολίσθηση σε μία πορεία που δείχνει να είναι καταστροφική .

Μεγάλο μέρος των τοπικών Ενώσεων ,αντιπροσώπων αλλά και απλών συναδέλφων έχουν επίσημα εκφράσει την αντίθεσή τους στις λανθασμένες επιλογές και κινήσεις του κ.Δριβάκου καλώντας τον να παραιτηθεί οδηγώντας στη λύτρωση την ΠΟΕΠΛΣ .
Στο συνέδριο της ΠΟΕΠΛΣ στο ΑΊΓΙΟ στις 8-9 & 10 Μαΐου ζητούν από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας να παραιτηθεί δίνοντας την σκυτάλη στους συνδικαλιστές που έχουν πολλά χρόνια μπροστά τους για να διαχειριστούν τα θέματα των συναδέλφων .
Όπως και να έχει όλα τα πράγματα στη ζωή κάνουν τον κύκλο τους .Ο κ.Δριβάκος και η γενιά του πλέον δεν εκφράζουν το σύνολο καθώς οι Λιμενικοί θέλουν νέα μυαλά και νέα συνδικαλιστική φιλοσοφία που να εκφράζει τα συμφέροντα των πολλών και όχι μιας κάστας συναδέλφων που εδώ και 2 χρόνια έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα σύνταξης και η παραμονή τους στο Συνδικαλισμό με τρόπο αυταρχικό προκαλεί πολλά ερωτήματα .
Οι αλλαγές είναι αναμενόμενες και σε αυτή τη γραμμή συμπλέουν όλα τα στελέχη του ΛΣ προσμένοντας καλύτερες ημέρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου