Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Λιμενοφύλακες τα θύματα …

Επιστολή στο blog μας.

Νιώθω ιδιαίτερα απογοητευμένος με την υποθεση αναφορικά με τη βαθμολογική εξέλιξη των Λ/Φ όπως αυτή προβλέπεται από το Π.Δ. 81/12 "Ιεραρχία, προαγωγές, μετατάξεις, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ξαφνικά η Ομοσπονδία αναγκάστηκε να θυμηθείμετά  και τις αντιδράσεις των Λιμενοφυλάκων την αδικία εις βάρος αυτών που αποτελούν την κινητήριο δύναμη του ΛΣ.

Απορώ πως ενώ βρήκανε τα μειονεκτήματα του προσχεδίου του ΠΔ το καλοκαίρι του 2012 και τα διορθώσαμε για τους Αξιωματικους και τους Υπαξ, τελικά οι Λ/Φ μείναμε πάλι μπουκάλα .

Βέβαια σε μια ομοσπονδία με Υπαξιωματικούς λογικό είναι οι αδύναμοι να μένουν απέξω.

Θυμίζω την πανηγυρική τότε ανακοίνωση

 Ολοκλήρωση επεξεργασίας Π.Δ.
                                                           Πειραιάς, 14 Ιουνίου 2012
Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Πέμπτη, το αρμόδιο τμήμα του ΣτΕ ολοκλήρωσε την επεξεργασία του ΠΔ «Ιεραρχία, προαγωγές, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής» και προωθείται προς υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται μια σημαντική θεσμική παρέμβαση για τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τις διατάξεις της οποίας σας είχαμε ήδη γνωστοποιήσει.
Είναι φανερό ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, πολλές από τις διατάξεις του Π.Δ. έγιναν αντικείμενο στοχοποίησης και παρασκηνιακών ενεργειών, με σκοπό την αφαίρεσή τους.
Όλη αυτή η πολεμική που δημιουργήθηκε, έπεσε στο κενό, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν, είναι πλέον προβλέψιμοι και άρα μη αποτελεσματικοί.
Εμείς συνεχίζουμε στον δρόμο που έχουμε χαράξει και που δεν είναι άλλος, από τον δρόμο της προσπάθειας, της συνέπειας, της μάχης, του αγώνα, για να θωρακίσουμε του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με θεσμούς και λειτουργίες που δεν θα του επιτρέψουν, την επιστροφή στο παρελθόν.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας

Δριβάκος Γεώργιος            Κατσίνας Σωτήριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου