Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Oι Συνδικαλιστές συνεργάζονται με τη Διοίκηση για τον Νέο Καλλικράτη στο ΛΣ !!!

Απορίας άξιο αποτελεί η είδηση που βγήκε στο φως της δημοσιότητας μέσα από το άρθρο του έγκριτου δημοσιογράφου  Διονύση Βυθούλκα στο tovima.gr με τίτλο ΄΄Σώματα Ασφαλείας: Χωρίς εκπλήξεις οι κρίσεις αξιωματικών Ποιοι μένουν και πόσοι αναμένεται να αποστρατευτούν σε ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική και Λιμενικό΄΄

Το άρθρο που έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις πληροφορίες που μας παρέχει για τις επικείμενες κρίσεις στα Σ.Α και κυρίως για το μέρος που αναφέρεται στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ φιλοξενήθηκε!!! , χωρίς κανένα σχόλιο ,τόσο από το φιλικά προσκείμενο στην ΠΕΑΛΣ blog Λιμενικά Νέα αλλά και από το επίσημο διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης της ΠΟΠΕΛΣ τη Νέα Πλέυση και μεταξύ άλλων τονίζει τα εξής αναφερόμενο στον Νέο Λιμενικό Καλλικράτη : « η νέα πολιτική ηγεσία ακόμη δεν έχει «ανοίξει τα χαρτιά» της και βρίσκεται στο στάδιο ενημέρωσης και συνεργασίας με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ενστόλων στο πλαίσιο διαμόρφωσης της νέας εποχής που περιλαμβάνει και νέα αναδιάρθρωση υπηρεσιών, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά «όλα στην ώρα τους».


Ελπίζουμε ως υπηρετούντες στο ΛΣ να μην έχουμε πάλι εκπλήξεις με τους συνδικαλιστές να μας λένε ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τις επικείμενες εξελίξεις γιατί από ότι φαίνεται στο άρθρο που οι ίδιοι ανήρτησαν στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης τους όχι μόνο γνωρίζουν αλλά και συνεργάζονται με τη διοίκηση επί του θέματος την ώρα μάλιστα που οι ίδιοι έχουν επίσημα καταγγείλει τον Καλλικράτη που έλαβε χώρα την 29 Αυγούστου 2014 με μία σειρά αρνητικών παρενεργειών στο ΛΣ και αποκορύφωμα τις Καλλικρατικές μεταθέσεις   .

Παραθέτουμε αυτούσιο το τμήμα του κειμένου που αφορά στις επικείμενες κρίσεις για το Λιμενικό Σώμα:  


Αναμονή στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή


Στον Πειραιά εφέτος οι κρίσεις στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή έχουν δημιουργήσει στα στελέχη του Σώματος συζητήσεις και ερωτηματικά, καθώς η νέα πολιτική ηγεσία ακόμη δεν έχει «ανοίξει τα χαρτιά» της και βρίσκεται στο στάδιο ενημέρωσης και συνεργασίας με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ενστόλων στο πλαίσιο διαμόρφωσης της νέας εποχής που περιλαμβάνει και νέα αναδιάρθρωση υπηρεσιών, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά «όλα στην ώρα τους».

Υπενθυμίζεται ότι ο «Λιμενικός Καλλικράτης» φέρει την υπογραφή του νυν Αρχηγού, για τον οποίο οι πληροφορίες που υπάρχουν ως προς την παραμονή του διίστανται. Οι περισσότερες πιθανότητες είναι να παραμείνει στη θέση του, ωστόσο τα στελέχη του Σώματος, συζητώντας για τις κρίσεις, λένε ότι όλα θα εξαρτηθούν από αυτό. Αν δεν αλλάξει η φυσική ηγεσία, οι αλλαγές στα ανώτατα κλιμάκια θα είναι περιορισμένης κλίμακας και δεν θα ξεπεράσουν τις τέσσερις οι αναμενόμενες αποστρατείες συν δύο υποναυάρχων, καθώς μειώθηκαν οι θέσεις στον βαθμό αυτό με βάση το νέο οργανόγραμμα.

Εάν αλλάξει η φυσική ηγεσία του Σώματος τότε ως πιθανοί αντικαταστάτες του φέρονται ο Υπαρχηγός ο κ. Αθανάσιος Χονδρονάσιος (για τον έτερο Υπαρχηγό κ. Βασίλειο Σιέττοοι πληροφορίες λένε πως πιθανόν θα αποστρατευτεί) και οι κ.κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος, Γεώργιος Μπουμπόπουλος και Νικόλαος Πατρινός.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτή τη περίπτωση - την αντικατάσταση του κ. Αθανασόπουλου - αναμένεται να γίνουν περισσότερες αποστρατείες στους ανώτατους αξιωματικούς που θα φτάσουν τις 15 στο σύνολο.

 του Διονύση Βυθούλκα tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου